Fysik

mekanisk energi

02. december 2019 af Weeke (Slettet) - Niveau: A-niveau

Når man har formlen

Epot = -A tyngde

Og man udregner A

A = delta s * F tyngde

vil F tyngde, så blive negativ, som gør at hele -A tyngde er negativ, 

Og desuden skal delta s være vandret flytning, kan det ikke være en bold, som man kaster ned

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2019 af peter lind

Hvad er A tyngde ?

hvis det er i jordens tyngdefelt er Epot = m*g*h hor m er massen g er tyngdeaccellerationen og h er højden


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2019 af mathon

I fysik er arbejde A defineret
som et skalarprodukt:
                                           \small \begin{array}{lllll} \end{array}\small \begin{array}{lllll} &A=\mathbf{F}\cdot \mathbf{s}=F\cdot s\cdot \cos(\mathbf{F},\mathbf{s})\\\\ \textup{i dette tilf\ae lde:}&(m\cdot g)\cdot h\cdot \cos(180\degree)=-(m\cdot g)\cdot h \end{array}

                                  


Svar #3
02. december 2019 af Weeke (Slettet)

#1

Hvad er A tyngde ?

hvis det er i jordens tyngdefelt er Epot = m*g*h hor m er massen g er tyngdeaccellerationen og h er højden

A tyngde, mener jeg tyngdekraften


Skriv et svar til: mekanisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.