Matematik

Ligninger

03. december 2019 af Danmark2018 - Niveau: B-niveau

Kan jeg få lidt hjælp til min matematik aflevering? :)

- Bestem ligningerne for tangenterne til grafen for f(x)= x-6x+5 i de punkter, hvor grafen skære linjen y = x-1


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2019 af janhaa

f = y

x=1, x=6

f ' = 2x - 6 og P1 = (1, 0) og P2 = (6, 5)

f ' (1) = 2-6=-4

tangent 1:

y = -4(x-1)

y = -4x + 4

f ' (6) = 6

tangent 2:

y - 5 = 6(x-6)

y = 6x - 31


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.