Matematik

Vektorer

04. december 2019 af NW12 - Niveau: B-niveau

Halløj! Nogen som kan hjælpe med denne opgave? Opgaven er uden hjælpemidler, og vil meget gerne have det forklaret enkelt og med mellemregninger. Tak på forhånd:). 

Vedhæftet fil: OPgave 111111.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllll} a)&\textup{ortogonale}&\textup{vektorers skalarprodukt er lig med nul}\\\\ &&\begin{pmatrix} 1\\-2t \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 5t-1\\3 \end{pmatrix}=0 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2019 af AMelev

      

Formelsamling side 11 (53):      \vec{a}\perp \vec{b}\Leftrightarrow \vec{a}\cdot \vec{b}=0\Leftrightarrow \binom{1}{-2t}\cdot \binom{5t-1}{3}=0\Leftrightarrow
Formelsamling side 11 (50):      5t-1-6t=0\Leftrightarrow t=...


Svar #4
04. december 2019 af NW12

Så t=-1?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2019 af mathon

   Ja.


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.