Matematik

Vektorer

04. december 2019 af NW12 - Niveau: B-niveau

Halløj! Nogen som kan hjælpe med denne opgave? Opgaven er uden hjælpemidler, og vil meget gerne have det forklaret enkelt og med mellemregninger. Tak på forhånd:). 

Vedhæftet fil: Opgave 22222.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. december 2019 af mathon

                \small \begin{array}{lllll} a)&\textup{det}(\overrightarrow{a},\overrightarrow{b})=\begin{vmatrix} 7 &t \\ 3& 6 \end{vmatrix}=30 \end{array}


Svar #3
04. december 2019 af NW12

Hvordan bestemmet jeg t? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. december 2019 af mathon

                \small \small \begin{array}{lllll} a)&\textup{det}(\overrightarrow{a},\overrightarrow{b})=\begin{vmatrix} 7 &t \\ 3& 6 \end{vmatrix}=&30\\\\ &&7\cdot 6-3\cdot t=30 \end{array}


Svar #5
04. december 2019 af NW12

Jeg får det til 4? Men når jeg regner det igennem giver det -30? Hvad har jeg gjrot galt? Skal det så bare være -4? Så: 7*6-3*4?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. december 2019 af mathon

               \small \small \small \begin{array}{lllll} a)&\textup{det}(\overrightarrow{a},\overrightarrow{b})=\begin{vmatrix} 7 &t \\ 3& 6 \end{vmatrix}=&30\\\\ &&7\cdot 6-3\cdot t=30&\textup{divideres med 3}\\\\ &&7\cdot 2-t=10\\\\ &&t=14-10=4\\\\ &\textup{kontrolbergning:}&\begin{vmatrix} 7 &\mathbf{{\color{Red} 4}} \\ 3& 6 \end{vmatrix}=7\cdot 6-3\cdot 4=42-12=30 \end{array}


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.