Fysik

Nogle der kan isolere x for mig

04. december 2019 af XXXX121221 - Niveau: B-niveau

108,66=2239*e-6,5x


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2019 af Mathias7878

Divider med 2239 på begge sider.

Tag nu log på begge sider. Bemærk, at log og e er hinanden inverse, hvorfor

\log(e^{-6.5x}) = -6.5x

Divider nu med -6.5 og du har fundet x. 

- - -

 

 


Svar #2
04. december 2019 af XXXX121221

Så svaret er -0,43=x ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2019 af ringstedLC

#2: Bemærk: Du skal bruge "ln" på lommeregneren. I CAS skrives "log" for at få den naturlige logaritme.

\begin{align*} 108.66 &= 2239\cdot e^{-6.5x} \\ \frac{108.66}{2239} &= e^{-6.5x} \\ \ln \left (\frac{108.66}{2239}\right ) &= \ln \left (e^{-6.5x} \right ) \\ -3.03 &= -6.5x \\ x &= 0.47 \end{align*}


Skriv et svar til: Nogle der kan isolere x for mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.