Kemi

fælde ud

05. december 2019 af hellokitty3 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, nogen der kan hjælpe mig med med opgave c, som er vedhæftet, kan ikke rigtig finde ud af hvordan man finder ud at om det vil fælde ud eller ej? opgaven er vedhæftet

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2019 af janhaa

a)

SO_4^{2-}+H_2O <<=>HSO_4^-+OH^-

b)

pOH=0,5(pK_b - \log(0,25))=6,3\\ pH=7,7


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2019 af janhaa

Ca(OH)_2(s)<=> Ca^{2+}+2OH^-\\ ..........................\\CaSO_4(s)<=> Ca^{2+}+SO_4^{2-}\\ .......................0,05 M ......0,25M\\ Q=0,05*0,25=0,0125> K(sp)\\ \\precipitate\,\,of\,\,CaSO_4(s)c)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2019 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. december 2019 af mathon

\small \begin{array}{lllll}c)&\textup{koncentration af }OH^-\\\\&pOH=\frac{1}{2}\cdot \left ( 12.01-\log(0.25) \right )= 6.3\\\\&\left [ OH^- \right ]=10^{-pOH}\; M=10^{-6.3}\; M=5.01\cdot 10^{-7}\; M\\\\ \textup{ionkoncentrationer:}&\left [ Ca^{2+} \right ]=0,05\; M\textup{ og }\left [ OH^- \right ]=5.01\cdot 10^{-7}\; M\\\\&\left [ Ca^{2+} \right ]\cdot \left [ OH^- \right ]^2=\left ( 0.05\; M \right )\cdot \left (5.01\cdot 10^{-7}\; M \right )^2=1.26\cdot 10^{-14}\; M\\\\ \textup{opl\o selighedsproduktet}&\textup{er \textbf{ikke} overskredet, hvorfor der ikke udf\ae ldes }Ca(OH)_2 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. december 2019 af janhaa

#2

Ca(OH)_2(s)<=> Ca^{2+}+2OH^-\\ ..........................\\CaSO_4(s)<=> Ca^{2+}+SO_4^{2-}\\ .......................0,05 M ......0,25M\\ Q=0,05*0,25=0,0125> K(sp)\\ \\precipitate\,\,of\,\,CaSO_4(s)

d)


Svar #7
05. december 2019 af hellokitty3

#5

\small \begin{array}{lllll}c)&\textup{koncentration af }OH^-\\\\&pOH=\frac{1}{2}\cdot \left ( 12.01-\log(0.25) \right )= 6.3\\\\&\left [ OH^- \right ]=10^{-pOH}\; M=10^{-6.3}\; M=5.01\cdot 10^{-7}\; M\\\\ \textup{ionkoncentrationer:}&\left [ Ca^{2+} \right ]=0,05\; M\textup{ og }\left [ OH^- \right ]=5.01\cdot 10^{-7}\; M\\\\&\left [ Ca^{2+} \right ]\cdot \left [ OH^- \right ]^2=\left ( 0.05\; M \right )\cdot \left (5.01\cdot 10^{-7}\; M \right )^2=1.26\cdot 10^{-14}\; M\\\\ \textup{opl\o selighedsproduktet}&\textup{er \textbf{ikke} overskredet, hvorfor der ikke udf\ae ldes }Ca(OH)_2 \end{array}

Hvor har du 12,01 fra?


Svar #8
05. december 2019 af hellokitty3

og -log(0,25 ) hvor er det fra?


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. december 2019 af janhaa

#8

og -log(0,25 ) hvor er det fra?

12,01 er pKb til SO4^2-

0,25 er conc til Na2SO4


Svar #10
05. december 2019 af hellokitty3

Men vi får da ikke at vide af konc. er lig med 0,25?


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. december 2019 af janhaa

#10

Men vi får da ikke at vide af konc. er lig med 0,25?

les spm b)

beregn pH i 0,25 M Na2SO4


Svar #12
05. december 2019 af hellokitty3

Vil du ikke skrive formlen altså er det pOH=1/2*(pkb-log(basen))


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. december 2019 af janhaa

#12

Vil du ikke skrive formlen altså er det pOH=1/2*(pkb-log(basen))

korrekt


Svar #14
05. december 2019 af hellokitty3

Super tak. 


Svar #15
05. december 2019 af hellokitty3

men jeg forstår ikke hvorfor Ca2+ giver 0,05?


Svar #16
05. december 2019 af hellokitty3

Altså hvordan kan du se at konc. af Ca2+ =0,05


Svar #17
05. december 2019 af hellokitty3

Jeg har fundet ud af det. 


Brugbart svar (0)

Svar #18
05. december 2019 af janhaa

Good

Svar #19
05. december 2019 af hellokitty3

Men jeg har altid blevet fortalt at Når man skal fidne Q så er det denne formel man skal bruge

Q=Produkter/reaktanter

Hvorfor kan vi ikke bruge den i denne opgave


Skriv et svar til: fælde ud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.