Matematik

Vinkel?

05. december 2019 af sumia9 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har lavet opgave A og B (se billede), men er lidt usikker omkring opgave C. Hvordan skal jeg finde vinklen mellem to funktioner? Jeg tænkte på at arbejde med vektorer, da jeg kender koordinaterne til punkterne, men linjen AB er en bue, hvilket derfor er svært at lave om til en vektor tænker jeg. Nogen der kan hjælpe?


Svar #1
05. december 2019 af sumia9 (Slettet)

resten af opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2019 af Ledaniel

Hej Sumia9, mangler du stadig hjælp? 


Svar #3
05. december 2019 af sumia9 (Slettet)

Hej - ja det gør jeg :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. december 2019 af ringstedLC

Når funktion(A-B) og koordinaterne er bestemt, kan en retningsvektor for tangenten i B bestemmes. Vinkel B er vinklen mellem den og funktion(B-C).


Svar #5
06. december 2019 af sumia9 (Slettet)

Jeg har bestemt funktion(A-B) til at være -5,34x^2+8,08x-1,72, og koordinaterne til at være (1.27;-0.07), men kan ikke komme videre herfra


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. december 2019 af ringstedLC

Brug tangentligningen:

\begin{align*} y= f'(x_0)\cdot (x-x_0)+f(x_0) \Rightarrow y&=ax+b \\ \overrightarrow{r}&=\binom{1}{a} \end{align*}


Skriv et svar til: Vinkel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.