Matematik

Ligningen

05. december 2019 af cocojambo1 - Niveau: B-niveau
Hvordan skulle man lavet det?
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2019 af Mathias7878

Netop en løsning til en andengradsligning kræver, at

d = b^2-4ac = 0

hvilket giver dig en ligning med en ubekendt. 

- - -

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2019 af mathon

                \small \small \begin{array}{llll} \textup{Hvad g\ae lder om }\\\textup{diskriminanten n\aa r}\\\textup{der netop er }\mathrm{\acute{e}}\textup{n reel rod?} \\\\ \textup{Hvad g\ae lder om }\\\textup{diskriminanten n\aa r}\\\textup{der \textbf{ikke} er en reel rod?}\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2019 af Ledaniel

Som Mathias7878 beskriver, skal du indsætte dine koefficienter i diskriminantformlen. 

a=1,b=6,c=k

Så kan du opstille formlen på følgende måde. 

d=6^2-4\cdot k

Slutteligt skal du bruge det Mathon skiver, og bestemme en værdi for k, som opfylder netop det din opgave efterspørger i de enkelte punkter. 


Skriv et svar til: Ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.