Matematik

FORSTÅR IKKE FUNKTIONEN OG HVORDAN JEG SKAL TEGNE GRAFEN FOR DEN I NSPIRE

06. december 2019 af Lottexk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg forstår ikke hvordan jeg skal tegne formlen ind inde på Nspire.

Er der én som vil være venlig at forklare mig funktionen? Skal jeg udregne noget først? Jeg har i lang tid prøvet, men uden held:// (Opgaven er vedhæftet i en fil)

Dbh Lotte


Svar #2
06. december 2019 af Lottexk (Slettet)

Hej Anders, jeg kan ikke komme ind på linket


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2019 af Anders521

#3 Desværre kan jeg ikke huske hvordan man "forkorter" et link, så du får i stedet den oprindelig version.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. december 2019 af AMelev

Definer i Noteværktøjet f(x):=65-20log(x)|1<=x<=10 (Enter)
Den lodrette "betingelsesstreg" | (Lodret linje) finder du under Tegn.
I grafvinduet indtaster du så bare f(x) i indtastningslinjen.
Derefter kan du hurtigt tjekke dine aflæsninger med beregninger. f(6) og solve(f(x)=55,x).


Svar #5
06. december 2019 af Lottexk (Slettet)

Hej AMelev, tusinde tak!!

Jeg forstår dog ikke helt beregningen for at tjekke efter mine aflæsninger. Hvorfor f(6)? og 55?


Brugbart svar (0)

Svar #6
07. december 2019 af Anders521

#6

Det er mht. delopgave b) og c).

b) Da variablen x betegner afstanden til højtaleren har du x=6 og derfor tjekkes den 1. aflæsning ved at beregne f(6).

c) Tallet 55 er lydniveauet i dB. Din 2.aflæsning kan tjekkes ved at løse ligningen f(x)=55.   


Svar #7
07. december 2019 af Lottexk (Slettet)

Hej mange tak for svaret, men er det meningen at resultater er "false"?


Brugbart svar (0)

Svar #8
07. december 2019 af Anders521

#7 Nej, men resultatet false giver mening ud fra hvad du har skrevet.

Læs omhyggelig, hvad der står i sidste linje #4.

Der står "solve(f(x)=55,x)" og ikke "solve(f(6)=55,x)"


Svar #9
07. december 2019 af Lottexk (Slettet)

Nåå okay mange mange tak skal du have! 


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. december 2019 af AMelev

#5 Er du med på, hvordan du benytter grafen til bestemmelse af f(6), dvs. f(x), når x = 6 og x, når f(x) = 55?
Opgaven kræver jo, at du benytter grafen. Beregningerne er bare som kontrol.


Skriv et svar til: FORSTÅR IKKE FUNKTIONEN OG HVORDAN JEG SKAL TEGNE GRAFEN FOR DEN I NSPIRE

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.