Matematik

Forskrift for f i faktoriseret form

07. december 2019 af Dallas89 - Niveau: B-niveau

Jeg har en funktion f = f(x)=x^2-4

Jeg har fundet nulpunkter som er x = -2 og x = 2

Samtidig går den igennem P(0,-4)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2019 af mathon

                \small \begin{array}{lllll}f(x)=x^2-2^2=(x+2)\cdot (x-2) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. december 2019 af peter lind

De 3 første linjer stemmer ikke overens med resten


Svar #3
07. december 2019 af Dallas89

Nej, havde skrevet nogle forkerte tal ind. Min a bliver også 1 da jeg har f(x)=a*(0-(-2))*(0-2)=a*(-4)

-4=a*(-4)

a=\frac{-4}{-4}

a=1

f(x)=1*(x+2)*(x-2)


Skriv et svar til: Forskrift for f i faktoriseret form

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.