Kemi

Fortynding

08. december 2019 af NHLfan - Niveau: A-niveau

En vandig opløsning af 0,9 % NaCl (MW: 58,5 g/mol) fortyndes 5 gange med vand, hvorefter den samlede koncentration af elektrolytter i opløsningen er...

Jeg kan afsløre, at det endelige svar er 61,5. Jeg forstår bare ikke helt, hvordan jeg skal nå frem til det..

Er der er en bestemt fremgangsmåde, man kan følge til opgaver som disse?

Tak på forhånd.


Svar #1
08. december 2019 af NHLfan

(Endelige svar er 61 mM)

Brugbart svar (1)

Svar #2
08. december 2019 af mathon

        \small \small \begin{array}{llll}\textup{molaritet:}&c=\frac{\frac{9\; g}{L} }{58.5\; \frac{g}{mol}}=0.1538\; M\\\\\textup{efter fortynding:}&c_{fort}=\frac{1}{5}\cdot \left (0.1538\; M \right )=0.03077\; M \\\\ \textup{osmolaritet:} &c_{osmo}=2\cdot c_{fort}= 2\cdot\left ( 0.03077\; M \right )=0.06154\; osM =61.5\; mosM \end{array}


Skriv et svar til: Fortynding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.