Matematik

diameter af rosenbed

10. december 2019 af magnys (Slettet) - Niveau: B-niveau

kan nogen hjælpe med denne opgave?

Hvis i kan forklare mig hvordan jeg finder diameteren kan jeg sagtens selv finde arealet.

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2019 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2019 af Soeffi

#0...

Du har to ligninger med to ubekendte: r = radius i lille cirkel og v = vinklen i begge cirkeludsnit (regnet i radianer).

Der gælder: r·v = 10 og (r+10)·v = 11. 

Vedhæftet fil:1927919.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2019 af PeterValberg

Sammenhængen mellem cirkelbues længde L, vinklen θ og radius r er:

\Theta=\frac{180^{\degree}\cdot L}{\pi\cdot r}

Du kender længden af de to cirkelbuer (10 og 11 cm)
Du ved at vinklen θ, som de spænder over, er den samme
radius er hhv. r og r+11

Du kan opstille to ligninger med to ubekendte, θ og r
Bestem radius 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2019 af Soeffi

#2...Der gælder: r·v = 10 og (r+11)·v = 11. 

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2019 af StoreNord

Alternativt kunne man sige, at der er x sten.
Så komnne man opskrive to ligninger for de 2 cirkleraf buede sten:

\\x\cdot 10 = 2\pi \cdot r \\x\cdot 11 = 2\pi \cdot (r+11)                  og så dividere ligningerne med hinanden.

Men så får jeg det til, at der er 69.12 cirkel-sten! Så mange er der da ikke på tegningen.
Men lagkage-stykket ser nu også skæv ud.


 


Skriv et svar til: diameter af rosenbed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.