Fysik

fysik

10. december 2019 af matttu (Slettet) - Niveau: B-niveau

Det radioaktive stof TC(technetium) benyttes som sporstof ved medicinske undersøgelser. Når stoffet sprøtes ind i blodbanen, kan man med tælleudstyr følge dets vandring rundt i kroppen. Nuklidet 99/43Tc* er en ren gammakilde med halveringstiden 6,0 timer. 

a. Opskriv henfalsskemaet 

b. Beregn henfaldskonstanten

En Tc-kilde indeholder 0,010g Tc-99. HVert atom har massen 99 u. 
c) Beregn antallet af atomer i kilden? 
d) Beregn kildens aktivitet? 


Svar #2
10. december 2019 af matttu (Slettet)

I dette link, bliver der desværre ikke svaret helt igennem, så jeg forstår det ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2019 af mathon

               \small \begin{array}{lllll}a)&_{43}^{99}\textrm{Tc} ^*\; \rightarrow \; _{43}^{99}\textrm{Tc}\; +\; \gamma \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2019 af mathon

               \small \small \small \begin{array}{lllll}b)&k=\frac{\ln(2)}{T_{\frac{1}{2}}}=\frac{\ln(2)}{6.0\; h}=0.115525\; h^{-1} \end{array}


Skriv et svar til: fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.