Matematik

Funktioner af to variable

10. december 2019 af Emilie50 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Hvis man skal bestemme den dobbelt afledede af f med hensyn til x for denne funktion f(x,y)=x*y/x^2+y^4+1

Vil man da se 1/x^2+y^4+1 som en sammensat funktion?? Hvordan vil den dobbelt afledede komme til at se ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2019 af StoreNord

Da du har to variable, skal du dels aflede f med hensyn til x, og også aflede f med hensyn til y.
Altså får du to 1.afledede.
Jeg  har ikke forsøgt med 2.afledede.

Der skulle vist ikke blive noget med sammensat funktion.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. december 2019 af peter lind

har du skrevet funktionen rigtig op  ? f(x,y) = x*y/x^2+y^4+1 = y*x-1+y4+1. Hvordan kan det blive en sammensat funktion


Svar #3
10. december 2019 af Emilie50 (Slettet)

men altså du kan sige x*y*1/x^2+y^4+1 ?? For hvordan vil du så differentiere 1/x^2+y^4+1?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2019 af peter lind

Ha du skrevet funktionen rigtig op? der er ikke nogen grund til at gå videre før du har besvaret det. Læg evt. opgaven en som fil eller billede


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. december 2019 af StoreNord

Skærmbillede fra 2019-12-10 23-27-55.png


Svar #6
11. december 2019 af Emilie50 (Slettet)

Men hvordan har du omskrevet udtrykket, hvilke regneregler har du brugt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. december 2019 af StoreNord

Jeg har da ikke omskrevet f(x,y). Det står fuldstændig, som du selv har skrevet det!


Svar #8
12. december 2019 af Emilie50 (Slettet)

Men der skal parentes således (x•y)/(x^2+y^4+1)

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. december 2019 af peter lind

Du skrev selv uden parentes og jeg spurgte dig endda om du havde skrevet formlen rigtig op. Når du ikke vedlægger opgaven er vi helt afhængig af had du skriver.

Det er en sammensat funktion sammen sat ydre funktion x*y/  og indre funktion x2+y4+1


Brugbart svar (0)

Svar #10
13. december 2019 af StoreNord

En stjerne blir ikke til en bolle, bare af at du sætter parenteser omkring.
                    (x•y)/(x^2+y^4+1)       

Jeg synes #0 skulle tage sig sammen og præcisere, om hun mener kryds eller bolle.


Skriv et svar til: Funktioner af to variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.