Matematik

Hvorfor er en funktion ikke differentiabel når grafen har et knæk?

13. december 2019 af KneeKreeKey - Niveau: B-niveau

Som titlen indikerer? En sproglig forklaring på dette?

På forhånd mange tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. december 2019 af Mathias7878

Differentiabelitet kræver, at funktionen er kontinuert. Hvis den har et knæk, så er funktionen ikke kontinuert. 

- - -

 

 


Svar #2
13. december 2019 af KneeKreeKey

Ja det ved jeg, men hvad er forklaringen på et knæk resulterer i den ikke er differentiabel?

Tak for svar forresten


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. december 2019 af Anders521

# 1

Den går ikke. Med eksemplet f(x) = |x|, er f kontinuert. Men grænseværdien f '(0) findes ikke - differentieres f og evalueres ved x=0 vil højre og venstre grænseværdi (dvs. når h eller Δx går mod 0 fra højre og venstre) være forskellige.


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. december 2019 af peter lind

 Et knæk betyder ikke at en funktion er diskontinuert men at den ikke er differrentiabel

eksempel f(x) = |x|

i x = 0 får man differenskvotienten (|0+h|-h)/h = 1 for h> 0 og  = -1 for h< 0


Svar #5
13. december 2019 af KneeKreeKey

Mange tak for svar alle sammen :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. december 2019 af AMelev

Hvis grafen har et knæk, har den ikke en tangent, men to halvtangenter, som har forskellig hældning, svarende til at differenskvotienten har to forskellige grænseværdier fra hhv. højre og venstre.


Svar #7
13. december 2019 af KneeKreeKey

Tusind tak AMelev det var lige det svar jeg ledte efter

Skriv et svar til: Hvorfor er en funktion ikke differentiabel når grafen har et knæk?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.