Matematik

Ligning

14. december 2019 af Atlas1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Brug for hjælp igen :-)

Hvad er c i ligningen?

(5xc)/4 - (2xc)/3 = 7/10


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. december 2019 af mathon

            \small \small \begin{array}{lllll}&\frac{5c}{4}-\frac{2c}{3}=\frac{7}{10}\\\\ & \frac{75c}{60}-\frac{40c}{60}=\frac{42}{60}\\\\&75c-40c=42\textup{ ...} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. december 2019 af ringstedLC

Brug "*", når du mener ganges med. Med "x" = x fås:

\begin{align*} \frac{5xc}{4}-\frac{2xc}{3} &= \frac{7}{10} \\ \frac{5xc\cdot 3}{4\cdot 3}-\frac{2xc\cdot 4}{3\cdot 4} &= \frac{7}{10} \\ \frac{7xc}{12} &= \frac{7}{10} \\ c &=\;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. december 2019 af StoreNord

Ja, det kunne være interessant at vide, om man skal finde x udtrykt ved c eller c udtrykt ved x!

Normalt løser man vel en ligning med hensyn til x.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2019 af StoreNord


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.