Kemi

Ækvivalenspunkt og pH

15. december 2019 af wohoo1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej SP,

Har brug for hjælp til en følgende opgave:

100mL 0,200 M H2SO4 titreres med 0,100 M NaOH indtil første ækvivalenspunkt. Hvad bliver pH ved dette ækvivalenspunkt?
pKa(H2SO4) < 1
pKa(HSO4-) = 1,92 

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2019 af mathon

Volumen af brugt 0.100 M NaOH:

          \small \small \small \begin{array}{lllll}&V_{NaOH} \cdot (0.100\; M) = (0.100\; L) \cdot \left ( 0.200\; M \right )\\\\&V_{NaOH}= (0.100\; L) \cdot\frac{0.2}{0.1}=0.200\; L=200\; mL\\\\\textup{Nu beregnes konc. af}\\\textup{0.02\; mol }HS{O_4}^-\\\textup{i 300\; mL opl\o sning:} &\left [ HS{O_4}^- \right ] =\frac{0.02\; mol}{0.300\; L}=0.06667\; M\\\\ \textup{dern\ae st }\left [ H_3O^+ \right ] \textup{ af}\\\textup{den middelst\ae rke}\\ \textup{syre:}&\frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{0.06667-\left [ H_3O^+ \right ]}=10^{-1.92}\qquad 0<\left [ H_3O^+ \right ]<0.06667\\\\&\left [ H_3O^+ \right ] =0.0229\; M\\\\&pH=-\log\left (0.0229 \right )=1.6 \end{array}    


Skriv et svar til: Ækvivalenspunkt og pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.