Matematik

Lille opgave

15. december 2019 af sandra000 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, er der nogle der kan hjælpe med denne lille opgave?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2019 af StoreNord

f(x)=b⋅ax

f(3)=                b⋅a3 =3
f(5)=                b⋅a5 =9

Dividèr de to ligninger med hinanden for at finde a.
Derefter finder du b ved at indsætte den fundne a i en af ligningerne.

Det er vist noget vrøvl.  Nu skulle det være i orden.
Jeg havde bare hentet et tilfældigt eksempel på nettet. Og så havde jeg for travlt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2019 af ringstedLC

#1: og husk: a > 0

\begin{align*} a_{eksp} &= \sqrt[x_2-x_1]{\frac{y_2}{y_1}}\;,\;a_{eksp}>0\;,\;b_{eksp}=\frac{y_1}{a^{x_1}} \\ a &= \;? \\ b &= \;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2019 af annekatrine57

Er det her rigtigt? ka ikke rigtig se at det er korrekt


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. december 2019 af StoreNord

Ja. Det er rigtigt.
Skærmbillede fra 2019-12-15 19-17-30.png


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2019 af annekatrine57

Mange tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. december 2019 af ringstedLC

#3

Er det her rigtigt? ka ikke rigtig se at det er korrekt


Du behøver ikke at beregne numerisk for at bestemme funktionen og når du gør det, skal du både afrunde- og indsætte (1.7333) korrekt:

\begin{align*} a &= \sqrt[5-3]{\frac{9}{3}}=\sqrt{3} \\ b &=\frac{3}{\sqrt{3}^{\,3}}=\frac{3}{\left (\sqrt{3}\right )^2\cdot \sqrt{3}} =\frac{3}{3\sqrt{3}} =\frac{1}{\sqrt{3}}\approx 0.577=0.58{\color{Red} \,\neq0.57} \\ f(x) &=b\cdot a^x \\ f(x) &= \frac{1}{\sqrt{3}}\cdot \sqrt{3}^{\,x} \end{align*}


Skriv et svar til: Lille opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.