Fysik

Hvad er det maksimale antal ordener bag et gitter - og hvorfor gælder dette?

16. december 2019 af hejmedjer1239 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Formlen er vedhæftet.

Umiddelbart tænker jeg at formlen jeg har vedhæftet  svarer på mit spørgsmål.

Dog synes jeg, at sinθ bare forsvinder, uden forklaring. Hvordan skal det forståes? 

Vedhæftet fil: fd.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2019 af mathon

               \small \begin{array}{lllll} \sin(\theta_n )&\textup{ "forsvinder ikke", men }\sin(90\degree) = 1\\\\ \textup{hvoraf:}&n_{max}=\left \lfloor \frac{d}{\lambda } \right \rfloor \end{array}


Skriv et svar til: Hvad er det maksimale antal ordener bag et gitter - og hvorfor gælder dette?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.