Matematik

Tegn en mulig graf for f

17. december 2019 af MGjosefine (Slettet) - Niveau: B-niveau

En venlig person der kan hjælpe mig med at forstå denne her opgave


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2019 af Moderatoren

Prøv hurtigt at skrive hvad du ikke forstår ved den.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2019 af sebasken (Slettet)

Du skal indsætte positive værdier på a og c's plads som resulterer i en graf hvor diskriminanten er positiv. Det vil altså sige at grafen skal have 2 løsninger (skæringer med x-aksen). 

Hvis diskriminanten er positiv (d>0), så har ligningen 2 løsninger.

d=b^2−4⋅a⋅c

kunne fx. være f(x)=2*x^2+5*x+1


Svar #3
17. december 2019 af MGjosefine (Slettet)

hvis a og c skal være midnre end 0 forstår jeg ikke hvorfor der skal indsættes positive værdier


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2019 af sebasken (Slettet)

Undskyld det er mig der har læst forkert, der skal selvfølgelig indsættes negative værdier.

eksempel:

f(x)=-2x² + 5x - 2

d=9


Svar #5
17. december 2019 af MGjosefine (Slettet)

okay super tusind tak 


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. december 2019 af Capion1

.SP 171220191438.JPG

Vedhæftet fil:SP 171220191438.JPG

Skriv et svar til: Tegn en mulig graf for f

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.