Matematik

Retvinklede trekanter

21. december 2019 af Ua123 - Niveau: B-niveau

Hej, er der nogen der kan hjælpe med de her opgaver? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2019 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. december 2019 af ringstedLC

Vedhæftet fil:__0.png

Brugbart svar (1)

Svar #3
21. december 2019 af Festino

Vink: Hvis vi roterer kvadratet 90^{\circ} mod uret omkring kvadratets centrum, så bliver trekant ABE ført over i trekant BCF. Heraf følger dels, at \angle GAB=\angle GBE, og dels at linjestykkerne AE og BF er vinkelret på hinanden, og dermed er trekanterne AGB og BGE retvinklede.


Svar #4
21. december 2019 af Ua123

Hvad er beviset fo at de tre trekanter er ensvinklede? :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. december 2019 af Festino

Vi ved, at \angle GAB=\angle GBE og \angle AGB=\angle BGE=90^{\circ}. Da vinkelsummen i en trekant er 180^{\circ}, må de to sidste vinkler også stemme overens, idet

\angle ABG=180^{\circ}-\angle GAB-\angle AGB=180^{\circ}-\angle GBE-\angle BGE=\angle BEG.


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. december 2019 af ringstedLC

#0: Ret lige din profil, så vi kender dit niveau.


Svar #7
21. december 2019 af Ua123

Fedt! mange tak for det! kan i også hjælpe mig med følgende?


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. december 2019 af Festino

Det er næsten samme argument. Alle tre trekanter er retvinklede, og da vinkelsummen i en trekant er 180^{\circ}, må summen af de to spidse vinkler følgelig være 90^{\circ}. Behøver jeg at skrive mere?


Svar #9
21. december 2019 af Ua123

men den helt store treknat er ikke vinkelret, hvordan kan du se det?


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. december 2019 af Festino

Jo, figuren viser, at \angle ACB er ret. Og \angle CHB er også ret, da \angle AHC+\angle CHB=180^{\circ}.


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. december 2019 af AMelev

Ret din profil, så den passer, jf #6!

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #12
22. december 2019 af Ua123

Det forstår jeg :) Hva med den sidste opgave, kan i hjælpe med den :)

Brugbart svar (0)

Svar #13
22. december 2019 af ringstedLC

Gerne, hvis du:

- laver en ny tråd med opgaven vedhæftet.

- og retter din profil.


Svar #14
22. december 2019 af Ua123

Det gør jeg nu :) 


Skriv et svar til: Retvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.