Kemi

Opløseligheden

27. december 2019 af Hej15 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Opløseligheden af I2(s) i vand er ved 25°C K(I2) = 0.0013, og iod kan med iodidioner danne triiodidioner:

I2(aq) + I-(aq) = I3-(aq)       K = 700

Beregn opløseligheden af I2(s) i en opløsning af KI(aq), som oprindeligt er 0.10 M. 

Jeg ved ikke helt, hvor jeg skal starte, men jeg har gjort mig følgende tanker:

KI(s) = K+(aq) + I-(aq) 

Og så måske på en eller anden måde bruge: K = 700 = [I3-]/([I2][I-]) 

[I2] = 0.0013 M og [I-] = 0.10 M ? 


Skriv et svar til: Opløseligheden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.