Kemi

Mængdeberegning

27. december 2019 af hellok1tty (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hvordan beregner jeg voluminet af 7,5 mol kuldioxid ved 20 grader celsius og 0,5 atm 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. december 2019 af mathon

Brug idealgasligningen:
                                               \small \begin{array}{lllll} &p\cdot V=n\cdot R\cdot T\\\\&V=\frac{n\cdot R\cdot T}{p}\\\\&V=\frac{\left (7.5\; mol \right )\cdot\left ( 0.082057\; \frac{atm\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot \left ( (273.15++20)\; K \right )}{0.5\; atm} =360.825\; L \end{array}


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.