Kemi

Elektrokemi

29. december 2019 af Skildpadde2 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Udregn ligevægtskonstanten for reaktionen:

2Fe3+(aq) + 3I-(aq) = 2Fe2+(aq) + I3-(aq) 

Hvor, Fe3+ + e- = Fe2+      E0= 0.771 V        og I3- + 2e- = 3I-      E0 = 0.536 V

Så har jeg beregnet den totale reaktions standard potentiale: 

E0 = 0.771 V + (-0.536) V = 0.235 V

Og så har jeg sat det ind i ligningen E0 = RT/nF *ln K 

Jeg får K til at give 8.81*107, men ved ikke om det er rigtigt, for kan ikke forholde mig til, om det er et realistisk bud på en ligevægtskonstant. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Ved T = 298K har man

Eocelle = 0,0592V/n * log(K)

n er antallet af elektroner der bliver overført. Her bliver der overført to.

0,235V = 0,0592V/2 * log(K)  <=>

K = 8,69*107

Det er jo ikke til at sige om resultatet er realistisk. Ligevægtskonstanter kan jo have alle mulige værdier. De kan være kæmpestore eller meget små. Du kan heller ikke sammenligne ligevægtskonstanter med hinanden da de ofte har forskellig enhed.


Skriv et svar til: Elektrokemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.