Kemi

Imazidol

29. december 2019 af hellokitty3 - Niveau: Universitet/Videregående

Hvorfor siger man at pKa~ 6 for imidazolringen => dvs 1:15 protoneret form:neutral formved pH= 7,4 

altså hvordan ved man at forholdet er 1:15?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2019 af Sveppalyf (Slettet)

Mon ikke det følger af bufferligningen:

pH = pKa + log( nB/nS )

Syren er den protonerede form og basen er den neutrale form, så nB/nS = 15.

7,4 = pKa + log(15)  <=>

pKa = 6,2 (≈6)


Svar #2
29. december 2019 af hellokitty3

tak :)


Skriv et svar til: Imazidol

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.