Kemi

Reaktionsforhold

04. januar 2020 af Hej15 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

4 Al(s) + 3O2(g) = 2Al2O3(s)

Hvor meget aluminiumoxid kan der dannes ud fra 5.2 g Al og 7.4 O2?

Jeg har beregnet stofmængderne

nAl = 0.1927 mol

nO2 = 0.2312 mol

Men jeg er lidt forvirret ift. hvordan jeg så skal beregne stofmængden af Al2O3

Det kræver 2/4 *nAl for 2 mol Al2O3, ikke?

og så 2/3*nO2 for 2 mol Al2O3? Jeg får bare ikke samme masse, når jeg beregner for begge to?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. januar 2020 af mathon

                     \small \textup{Bem\ae rk:}\quad\textup{Al er i underskud} \\\\ \begin{array}{|l|c|c|c|c|c|}\hline &4\, Al&+&3\, O_2&\rightarrow &2\, Al_2O_3\\\hline \textup{masse}/g&5.2&&4.6237&&9.8290\\\hline \textup{molmasse}/\frac{g}{mol}&26.982&&31.998&&101.961\\\hline \textup{antal mol}&0.1927&&0.1445&&0.0964\\\hline \textup{koefficienter}&4&&3&&2 \\\hline \end{array}


Skriv et svar til: Reaktionsforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.