Matematik

Hjælp til isolering af ligning for at få en funktionsforskrift

04. januar 2020 af Sara23231 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg har lavet en graf i Geograbra og har fået ligningen -x+3y = 9

Jeg har svært ved at isolere y, så jeg får en funktionsforskrift. Jeg har prøvet, men jeg kan ikke få et resultat hvor der står y på den ene side og x og tal på den anden side.

Håber I kan hjælpe mig og give en god forklaring.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2020 af ringstedLC

\begin{align*} -x+3y &= 9 \end{align*}

- adder med x på begge sider ≈ at flytte -x over på højre side og ændre fortegn

- divider med 3 på begge sider

eller højreklik på din graf og vælg "y = ax + b"


Skriv et svar til: Hjælp til isolering af ligning for at få en funktionsforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.