Kemi

Hjælp til to kemiopgaver

07. januar 2020 af Lara45 - Niveau: A-niveau

Hej 

Er der nogle, der kan hjælpe med nedenstående opgaver? 

Hvilken formel kan jeg bruge? 

Opgave 1) Hvis en opløsning af 50 % (w/v) NaCI ønskes fortyndet til 100 mM med vand, skal der anvendes 1 del 50 % NaCl-opløsning og ..... dele vand.

Svarmuligheder: 

A) 1,92
B) 8,56
C) 84,6
D) 85,6
E) 291999
 

Opgave 2 

Koncentrationen af ethanol (MW: 46 g/mol) hos en person med et blodvolumen på 5 L måles til 0,02 M. Mængden af ethanol i blodet er .....

Svarvalgmuligheder: 

A) 0,46 g
B) 1 g.
C) 4,6 g. 
D) 46 g. 
E) 100 g. 

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. januar 2020 af Sveppalyf (Slettet)

50% (w/v) NaCl =

50g NaCl / 100ml =

500g NaCl / L =

(500g / 58,44g/mol) / L = 

8,56 M

Koncentrationen er altså 8,56M, og dette skal fortyndes ned til 100mM (= 0,100M). Volumenet skal altså forøges med en faktor

8,56M / 0,100M = 85,6

Så man tager 1 del NaCl-opløsning og tilsætter x dele vand således at man ialt har 85,6 dele (så er volumenet blevet forøget med en faktor 85,6). Dvs.

1 + x = 85,6  <=>

84,6

Opgave 2:

n = c * V

n(ethanol) = 0,02M * 5L = 0,10 mol

som har massen:

m = n*M

m(ethanol) = 0,10 mol * 46 g/mol = 4,6g


Svar #2
07. januar 2020 af Lara45

#1 Mange tak, det giver rigtig god mening. 

Kan du hjælpe med nedenstående opgave? 

Hvilke aminosyrer kan danne ion-bindinger mellem deres sidekæder? 

Svarmuligheder

A) Glycin og asparagin
B) Asparagin og lysin
C) Arginin og glutaminsyre
D) Glutaminsyre og serin.
E) Leucin og alanin. 
 

Og kan du måske forklare mig hvorfor det er de aminosyre som kan danne ionbindinger mellem deres sidekæder?


Skriv et svar til: Hjælp til to kemiopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.