Matematik

Hjælp til min opgave med ligefrem proportianale

07. januar 2020 af ENERQIA (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Jeg forstår ikke helt hvad jeg skal her, er der nogen som kan hjælpe?

Opgave : https://imgur.com/a/YqiLLcZ


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2020 af Mathias7878

Ligefrem proportionalitet er givet ved:

y = ax

hvor du f.eks. kender

(x_1,y_1) = (4,14)

dvs du kan løse ligningen mht a

14 = a\cdot4

og bestemme a. Så kan du finde resten af de manglende tal. 

- - -

 

 


Svar #2
07. januar 2020 af ENERQIA (Slettet)

#1

Ligefrem proportionalitet er givet ved:

y = ax

hvor du f.eks. kender

(x_1,y_1) = (4,14)

dvs du kan løse ligningen mht a

14 = a\cdot4

og bestemme a. Så kan du finde resten af de manglende tal. 

Forstår ikke helt


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. januar 2020 af mathon

                  \small \small \begin{array}{llll} \textup{brug}\\&y=3.5\cdot x\\\\ &x=\frac{y}{3.5} \end{array}


Skriv et svar til: Hjælp til min opgave med ligefrem proportianale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.