Kemi

Koncentration

09. januar 2020 af wohoo1 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogen der kan hjælpe :-)

10 mL 0,01 M eddikesyre fortyndes med vand til i alt 150 mL. (Ks = 1,74 * 10-5)

Beregn startkoncentrationerne af alle ionerne i opløsningen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2020 af mathon

                  \small \small \begin{array}{lllllllll} &\underset{c-\alpha c}{H\! Ac}\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons \; \underset{\alpha c}{Ac^-}\; _{\textit{(aq)}}\; +\;\underset{\alpha c} {H_3O^+}\, _{\textit{(aq)}}\quad \alpha \textup{ er dissociationsgraden}\\\\&\frac{\left [ Ac^- \right ]\cdot \left [ H_3O^+ \right ]}{\left [ HAc \right ]}=K_s\\\\&\frac{\alpha c\cdot \alpha c}{c-\alpha c}=K_s \\\\&\frac{\left [ H_3O^+ \right ]^2}{0.01-\left [ H_3O^+ \right ]}=1.74\cdot 10^{-5}\quad 0<\left [ H_3O^+ \right ]<0.01\\\\&\left [ H_3O^+ \right ]=4.085\cdot 10^{-4}\; M\\\\&\left [ Ac^- \right ]=\left[ H_3O^+ \right ]=4.085\cdot 10^{-4}\; M\\\\&\left [ H\! Ac \right ]=\left (0.01-4.085\cdot 10^{-4} \right )\; M=9.591\cdot 10^{-3}\; M \end{array}


Skriv et svar til: Koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.