Kemi

Opløselighed

09. januar 2020 af Hej15 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Ksp(AlF3) = 1.10*10-3 og M(AlF3)=83.977 M

Beregn hvor meget aluminiumtrifluorid, der kan opløses i 100.00 mL vand og angiv det i enheden [g/100 mL]

Jeg har indtil videre beregnet opløseligheden.

s = 4sqrt(1/27*ksp) = 0.079892724 M

Og så ved jeg ikke helt, hvad jeg skal gøre nu? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2020 af mathon

            \small \begin{array}{lllll} &\left [ Al^{3+} \right ]\cdot \left [ F^- \right ]^3=K_{sp}\\\\\textup{kaldes den mol\ae re}\\\textup{opl\o selighed for }s\\\textup{haves:}&s\cdot (3s)^3=1.10\cdot 10^{-3}\; M^4\\\\&27s^4=1.10\cdot 10^{-3}\; M^4\\\\&s=\left ( \frac{1.10\cdot 10^{-3}\; M^4}{27} \right ) ^{\frac{1}{4}}=0.079893\; M\\\textup{omregnet}\\\textup{opl\o selighed}&\left (0.079893\; \frac{mol}{L} \right )\cdot \left ( 83.977\; \frac{g}{mol} \right )=6.71\; \frac{g}{L}=0.671\; \frac{g}{100\; mL} \end{array}


Svar #2
09. januar 2020 af Hej15 (Slettet)

Hvordan går man g/100 mL, har du bare divideret med 10? Og hvorfor ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2020 af mathon

...fordi der i 100 mL kun kan opløses 1/10'del af, hvad der kan opløses i 1 L.


Skriv et svar til: Opløselighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.