Kemi

Hjælp til koncentration haster

09. januar 2020 af Lara45 - Niveau: A-niveau

Fysiologisk saltvand (0,9 % (w/v) NaCl)) fortyndes 2 gange med vand, hvorefter den samlede koncentration af elektrolytter i opløsningen er

Facit er 154 mM

Det forstår jeg ikke. Hvordan kan man løse denne opgave og hvilken formel kan jeg bruge? 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2020 af mathon

Hvorledes foregår fortyndingen?


Svar #2
09. januar 2020 af Lara45

#1 Det ved jeg ikke noget om. Det er hele opgaven.


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. januar 2020 af mathon

        \small \begin{array}{lllll} \textup{koncentration:}&0.9\; \frac{g}{100\; mL}=9\; \frac{g}{L}\\\\\textup{molaritet:}&c=\frac{9\; \frac{g}{L}}{58.44\; \frac{g}{mol}}=0.1540\; M\\\\ \textup{osmolaritet}&c_{os}=2\cdot \left ( 0.1540 \right )=0.3080\;osM\\\\\textup{efter fortynding:}&c_{os}^{fort}=\frac{1}{2}\cdot \left ( 0.3081\; osM \right )=0.1540\; osM=154.0\; mOsM \end{array}


Svar #4
09. januar 2020 af Lara45

#3 Tak, men jeg forstår ikke - hvorfor ganger du med 1/2 efter fortyndning?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. januar 2020 af mathon

...fortyndes 2 gange = med dobbelt volumen dvs med halv koncentration.


Skriv et svar til: Hjælp til koncentration haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.