Kemi

Koncentration - Haster!

12. januar 2020 af hellok1tty (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hæmoglobinkoncentrationen (mmol/L) i en persons blod er 4,96mmol/L

Vi ved også at personens arterielle partialtryk for O2 måles til pO2 = 10 kPa. Ved dette partialtryk er 95% af blodets hæmoglobin mættet med ilt. Vi kan endvidere antage, at den fysiske opløselighed af ilt i blodets vandfase ved pO2 = 1 atm er 31 mg/mL.

Beregn den samlede koncentration af O2 i blodet i mM.

Hvordan gør jeg det? 


Svar #1
12. januar 2020 af hellok1tty (Slettet)

Hvordan ved man om man skal bruge k' = c/p eller k = p/c


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2020 af Soeffi

#0

Jeg går ud fra, at man skal benytte, at den samlede koncentration af O2 er koncentrationen af mættet hæmoglobin plus koncentrationen af opløst O2 fundet ved hjælp af Henrys lov.


Skriv et svar til: Koncentration - Haster!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.