Matematik

Månedlige procentvise vækst - eksopnentiel funktion

13. januar 2020 af carolinesvanee - Niveau: C-niveau

Hej har beregnet opgave 1 ved eksponentiel regression, hvor jeg skulle skrive hvad a og b er. Sætter den op i forskriften:

3,0027 * 1,0463^x 

Nu skal jeg bestemme hvad den månedlige procentvise vækst i antallet af betalende brugere er ifølge modellen. Jeg vil meget gerne have forklaring på hvad man gør.

Og den sidste opgave lyder.. I hvilket år kom antallet af betalende brugere op over 30 millioner ifølge modellen?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2020 af ringstedLC

Vedhæft opgaven!

og nåeh ja, så fandt jeg denne her, - lige til dig: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=1924833#1924944


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll}\textup{generelt for en }\\\textup{eksponentialfunktion}&y=b\cdot a^x\\\\&\frac{y_2}{y_1}=a^{x_2-x_1}\\\\\textup{udtrykkes }y_2 \textup{ ved }y_1\\\textup{har man:}&\frac{(1+r_y)\cdot y_1}{y_1}=a^{x_2-x_1}\\\\&1+r_y=a^{x_2-x_1}\\\\&r_y=\frac{p_y}{100}=a^{x_2-x_1}-1\\\\&p_y=\left (a^{x_2-x_1}-1 \right )\cdot 100 \% \end{array}


Svar #3
13. januar 2020 af carolinesvanee

Værsgo det er opgavet, har brug for hjælp stadig forstår det ikke


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2020 af mathon

i anvendelse:

                          \small \small \small \begin{array}{lllll}&p_y=\left (a^{x_2-x_1}-1 \right )\cdot 100 \%\\\\&p_y=\left ( a^{x_1+1-x_1} \right ) \cdot 100\%\\\\&p_y=\left (1.0463-1 \right ) \cdot 100\%\\\\& p_y=4.63\% \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2020 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #6
28. februar 2021 af akmksm

Hej 

 Hvad har den kvartalsvise rente været? (i procent og med to

hvordan finder man kvartalvise renten 


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. februar 2021 af akmksm

Jonathan har hvert kvartal indbetalt 4000 kr på en konto i banken. Efter den 25. kvartalsvise indbetaling står der 160000 kr. på bankkontoen.

a)  Hvad har den kvartalsvise rente været? (I procent og med to decimaler).

b)  Hvilken årlig rente svarer den kvartalsvise rente til?


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. november 2021 af adam64

#4 ville lige spørge hvor finder man formlen, i formelsamlingen


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. november 2021 af mathon

#8          

             \small \begin{array}{lllllll} \textbf{Formler:}\\& \textup{a)}&A_n=y\cdot \frac{(1+r)^n-1}{r}\\\\& \textup{b)}&\left ( 1+r_{kv} \right )^4=1+r_{\textup{\aa r}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. november 2021 af adam64

Det opg b) ikk

for jeg tænkte man tog a som er 1,0463 og -1 så havde man svaret til b)


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. november 2021 af mathon

     \small \small \begin{array}{lllllll} \textbf{a)}\\& \textup{solve}\left ( 160\,000=4\,000\cdot \frac{(1+r_{kv})^{25}-1}{r_{kv}} ,r_{kv}\right )\mid r_{kv}>0 \end{array}


Skriv et svar til: Månedlige procentvise vækst - eksopnentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.