Matematik

Gør rede for at en bestemt ligning ingen løsning har

13. januar 2020 af chiladak - Niveau: A-niveau

Jeg har vedhæftet opgaven, den er uden hjælpemidler

Jeg er lidt i tvivl, om jeg skal prøve og tegne grafen eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2020 af peter lind

der er minimum for funktionen for x=1 og da f(1)=4 har ligningen f(x) = k ingen løsninger for x<4 og altså specielt ikke for x=2

Du ved ikke hvad f er så du kan ikke tegne dens graf; men du kan da godt lave en graf for en funktion der er i overensstemmelse med  bestemmelsrne for at overbevise dig selv


Svar #3
13. januar 2020 af chiladak

Okay tak. 

Men undrer mig lidt, du skriver at der er minimum for funktionen for x=1. Så bliver jeg lidt i tvivl da 2 jo er højere end 1, og derved vel burde være en løsning?


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2020 af StoreNord

2 er en y-værdi.
Men værdimængden er [4,∞[.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2020 af ringstedLC

#3: Se lige engang mere på fortegnslinjen. f kunne være en glad parabel med toppunkt i (1,4) fordi f '(1) = 0 og f(1) = 4. Den kan jo aldrig have en y-værdi = 2.


Skriv et svar til: Gør rede for at en bestemt ligning ingen løsning har

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.