Matematik

Matematik beregning

18. januar 2020 af Mettes3 - Niveau: C-niveau

Nogen der kan hjælpe med denne beregning?

(√25+2)2-3 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2020 af Capion1

(a + b)2 = a2 + b2 + 2ab
(√c)2 = c
Men √25 = 5 ,    72 - 3    det er vist det, vi gør.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. januar 2020 af Sveppalyf (Slettet)

Start med at regne indmaden i parentesen ud.


Svar #3
18. januar 2020 af Mettes3

Tak skal i have :) 


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. januar 2020 af ringstedLC

#0: Fordi √25 er et "pænt" tal:

\begin{align*} \left (\sqrt{25}+2\right )^2-3 &= \\ \left (5+2\right )^2-3 &= \\ 7^2-3 &= \end{align*}

ved "grimme kvadratrødder":

\begin{align*} \left (\sqrt{a}+2\right )^2-3 &= \\ \left (\sqrt{a}\right )^2+2^2+2\cdot 2\sqrt{a}-3 &= \\ a+4\sqrt{a}+1 & \end{align*}


Svar #5
18. januar 2020 af Mettes3

tusind tak :) 


Skriv et svar til: Matematik beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.