Matematik

Del 600 kr. i forholdet 1 : 2 : 3

19. januar 2020 af AndreasTolderlund (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Jeg forstår den virkelig ikke? Nogen der kan hjælpe mig. Der er lidt delte meninger rundt omkring....

Jeg tænker jo bare at den giver 

1 = 600

2 = 300

3 = 200


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2020 af Soeffi

#0. Dvs. du tænker: Den første får hele beløbet, den anden det halve og den tredje en tredjedel...?

Hvad når dine venner frem til? 


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2020 af ringstedLC

#0: Tænk på hvor mange dele de 600,- skal deles i.


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2020 af fili0928 (Slettet)

En anden mulighed kunne være: 

100 

200 

300 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2020 af mathon

                                \small \begin{array}{cccccccc}&&&&&\textup{forholdstal}&\textup{bel\o b} \\&&&&I\textup{:}&1&\frac{1}{6}\cdot 600=100\\\\&&&&II\textup{:}&2&\frac{2}{6}\cdot 600=200\\\\&&&&III\textup{:}&\underline{3}&\frac{3}{6}\cdot 600=\underline{300}\\&&&&\textup{sum}&6&\; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; 600 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2020 af Soeffi

#0 En generel metode:...

Del 600 i forholdet 1:2:3.
Dette kan løses ved følgende ligning, hvor den første får 1·x, den anden 2·x og den tredje 3·x:

600 = 1·x + 2·x + 3·x  ⇒  600 = 6·x  ⇒  x = 100

Den første får:  1·100 = 100
Den anden får: 2·100 = 200
Den tredje får:  3·100 = 300
Prøve: Sum = 100 + 200 + 300 = 600


Skriv et svar til: Del 600 kr. i forholdet 1 : 2 : 3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.