Kemi

Koncentrationsændring

20. januar 2020 af KFMK - Niveau: B-niveau

Jeg har følgende reaktion: Fe^3+ (aq) + SVN^- (aq) <- -> FeSCN^2+ (aq)

Jeg har opskrevet ligevægtsloven for reaktionen, nu skal jeg udregne K. Her er jeg gået lidt i stå, vedhæftet se opgaven, jeg ved ikke helt hvordan jeg skal gribe den an. 

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2020 af mathon

                            \small \begin{array}{lllll} &\frac{\left [ FeSCN^{2+} \right ]}{\left [ Fe^{3+} \right ]\cdot \left [ SCN^- \right ]}=K\\\\&\frac{(3\; M)^3}{(6-3\; M)^3\cdot (6-3\; M)^3}=\frac{27\; M^3}{(27\; M^3)\cdot (27\; M^3)}=\frac{1}{27}\; M^{-3} \end{array}


Svar #3
20. januar 2020 af KFMK

Kan du forklare med ord hvorfor du sætter det ind som du gør, er ikke interesseret i løsningen, vil gerne forstå metoden. Jeg kan fx ikke se hvor du udfra FeSCN2får tallet (3M)3


Skriv et svar til: Koncentrationsændring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.