Matematik

Excel

20. januar 2020 af Aleynaa - Niveau: 7. klasse

Opgaven er vedhæftet.

Hvordan kan man beregne hvor mange gram eller kg mel man skal bruge når det er 100 personer? 

Jeg er med på når det er 12 personer skal man sige 200*3 = 600 g mel, men hvad så når det er 100 personer?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. januar 2020 af Capion1

Man har
    4 = 4·1
  12 = 4·3         3  gange så meget
100 = 4·25      25 gange så meget


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. januar 2020 af AMelev

 
Til 12 personer, skal der bruges 3 gange så meget som til 4 personer.
I D4 skriver du =B4*3, og så kopierer du D4 ned til og med D9, så ganges alle B-værdierne med 3.

Til 100 personer skal der bruges 25 gange så meget som til 4 personer. Samme procedure som ovenfor, men med =B4*25 i E4.

Alberts mor: 200 g mel ~ 4 personer ⇔ 2 kg mel = 2000 g mel ~ ? personer

Sifs mor tjek tabellen (D5)


Skriv et svar til: Excel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.