Fysik

Reaktionsskema og Q-værdi

22. januar 2020 af fredsimonsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Nogen der er i stand til 1) at hjælpe med at opstille et reaktionsskema for Pu-241 og 2) at vise, at Q-værdien er 3,3 A10^!5 J

Jeg tror, at der er tale om Beta- henfald og at Pu-241 henfalder til Am-241? Men hvordan jeg kommer videre er jeg ikke klar over.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2020 af peter lind

 Du slår op i en tabel over radioaktive henfald og ser hvad PU241 henfalder til Derefter slår du op i en tabel over isotoper og ser hvad deres masser er. Du beregner forskellen mellem masserne på venstre og højre side og viser at denne forskel*c2 er 3,3*1015J


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. januar 2020 af mathon

                       \small \begin{array}{lllll}1)\\ &_{\, \, \, 94}^{241}\textrm{Pu}\; \longrightarrow \; _{\, \, \, 95}^{241}\textrm{Am}\; +\; _{-1}^{0}\textrm{e}\: +\;\bar{\nu } \end{array}


Svar #3
23. januar 2020 af fredsimonsen (Slettet)

#1

 Du slår op i en tabel over radioaktive henfald og ser hvad PU241 henfalder til Derefter slår du op i en tabel over isotoper og ser hvad deres masser er. Du beregner forskellen mellem masserne på venstre og højre side og viser at denne forskel*c2 er 3,3*1015J

Hvad betyder 3,3 A10^!5 J, jeg tænker særligt på "A" og "!"? 

Jeg har prøvet at sætte "masserne sammen på alverdens forskellige måder, men jeg kan ikke få det til at give 3,3 A10^!5 J?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. januar 2020 af peter lind

Jeg ved ikke hvad A! står for. Jeg forudsatte bare at det var en fejl fra din side,  Kan du ikke lægge teksten direkte ind på en fil.

Q = (masse(PU) -masse(Am) - masse(elektron) )c2


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. januar 2020 af mathon

              \small \begin{array}{lllll} &\Delta m=\left ( 241.056845\; u \right )-\left ( 241.056823\; u \right ) =0.000022\; u=3.65319\cdot 10^{-32}\; kg\\\\&Q=\Delta m\cdot c^2\\\\&Q=(3.65319\cdot 10^{-32}\; kg)\cdot \left ( 2.99792\cdot 10^8\; \frac{m}{s} \right )^2=3.28332\cdot 10^{-15}\; J=3.28332\; fJ \end{array}


Svar #6
24. januar 2020 af fredsimonsen (Slettet)

#4

Jeg ved ikke hvad A! står for. Jeg forudsatte bare at det var en fejl fra din side,  Kan du ikke lægge teksten direkte ind på en fil.

Q = (masse(PU) -masse(Am) - masse(elektron) )c2

Jeg har vedhæftet det her så du kan se :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. januar 2020 af peter lind

Det må være en fejl. Mathons udregninger får jo netop resultatet 3,3*10-15 J


Skriv et svar til: Reaktionsskema og Q-værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.