Matematik

Differentialregning

23. januar 2020 af Emil0001 - Niveau: B-niveau

Jeg skal differentiere denne her funktion:

f(x) = sgrt\sqrt{2x+1}

Jeg ved at der skal anvendes kædereglen, men hvad er så det ydre funktion her? forstår det ikke og dermed ved ikke helt, hvordan jeg skal løse opgaven.

Kan nogle hjælpe?:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2020 af Anders521

#0 

Den ydre funktion er h(x) = √x og den indre er så g(x) = 2x+1. Brug evt. din formelsamling.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. januar 2020 af mathon

                      \small \small \begin{array}{llllllllll}&f(y)=\sqrt{y}\qquad y=2x+1\qquad \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=2\\\\&\frac{\mathrm{d} f}{\mathrm{d} x}=\frac{\mathrm{d} f}{\mathrm{d} y}\cdot \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=\frac{1}{2\sqrt{y}}\cdot 2=\frac{1}{\sqrt{y}}=\frac{1}{\sqrt{2x+1}} \end{array}


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.