Matematik

Ligninger

29. januar 2020 af freyac - Niveau: 9. klasse

Hvordan løser jeg ligningerne

8x + (5x - 6 - 4x + 1) = x - (x - 4)

x - (5 - 2x + 3) = -2

3 + 2x + (3x - 4) = 2x + 12 - (x - 7)

2½x - (9 - 3x) = 5x + (-4)

5 • (4 + 2x) = 9 • (x + 4)

7 • (3 - x) = 5 • (3x) - 1

(11x + 11) • 2 = (2x + 12) • 6

(7 - 5x) • 7 = 11 • (-3x + 5)

(x + 2)2 = (x - 2)(x + 2)

(x - 3)2 = (x + 1)(x - 1) - 20

(x + 3)(x - 3) = (x - 3)2


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2020 af PeterValberg

Se eventuelt her < LINK > om at løse ligninger....

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. januar 2020 af LazyJones

De første 4 indeholder plusparanteser og minusparanteser. Løs disse først, derefter skal du løse ligningerne som normalt.

De næste 4 indeholder simple gangeparanteser. Igen skal disse løses først.

De tre sidste er måske lidt sværer, og kræver lidt mere læsning.

Læs om gange-paranteser og plus- og minusparanteser her:

https://www.webmatematik.dk/lektioner/7-9-klasse/algebra/parenteser

Læs om de sidste her:

https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/tal-og-regnearter/parenteser

Eller, hvis du er klar på lidt specielt omkring bestemte former for paranteser ganget med paranteser:

https://www.webmatematik.dk/lektioner/matematik-c/tal-og-regnearter/kvadratsatningerne


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. januar 2020 af Mikkel8881

Se videoen her https://www.youtube.com/watch?v=sOF6c7_RUIE


Svar #4
29. januar 2020 af freyac

Tak alle sammen


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.