Matematik

hjælp!! (eksponentiel funktion)

30. januar 2020 af r0c (Slettet) - Niveau: B-niveau

På figuren ses en del af grafen for den eksponentielt voksende funktion f(x). Bestem fordoblingskonstanten for f(x).

Har vedhæftet billedet


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2020 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit billede, det gør det nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2020 af PeterValberg

Find to y-værdier, hvoraf den ene er dobbelt så stor som den anden,
aflæs de tilhørende x-værdier.... forskellen mellem disse x-værdier er
lig med fordoblingskonstanten

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
30. januar 2020 af r0c (Slettet)

Hvor finder jeg y værdierne


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2020 af PeterValberg

#3 på y-aksen, den der er mærket (2) for andenaksen

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. januar 2020 af PeterValberg

Der er lidt "bøvl" med inddelingen af intervallet fra 0 til 10 på y-aksen,
men det tilskriver vi en fejl fra opgavestillerens side...(der mangler et tern)

På y-aksen aflæses 8 (med tilhørende x = 11) samt 16 (med tilhørende x = 19)

Forskellen på disse x-værdier ( 19 - 11 = 8) er således fordoblingskonstanten,
idet y-værdien fordobles....svaret på din opgave er således:

T_2= 19-11=8

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Skriv et svar til: hjælp!! (eksponentiel funktion)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.