Kemi

koncentration

01. februar 2020 af yoshi123123 - Niveau: B-niveau

Der foreligger 150 mL 0,25 mol/L KBr(aq). Der tilsættes 100 mL vand. Beregn den nye koncentration af KBr(aq) i blandingen

Hvordan udregner man dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2020 af Molarmasse (Slettet)

Eftersom start volume er 150mL, så vil den afsluttende være 250mL.

c1·v1=c2·v2

0.25mol/L · 0.150L = x·0.250

Hermed kan isolere for x og finde koncentrationen.

(0.25mol/L · 0.150L)/0.250 = 0.15 mol/L.


Svar #2
01. februar 2020 af yoshi123123

Ok. Forstår det nu. Tak for hjælpen

Skriv et svar til: koncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.