Matematik

Komplekse tal: Andengradsligning

01. februar 2020 af Ris6506 - Niveau: A-niveau

Hejsa, er der evt. nogen som kunne hjælpe med at løse følgende?

(2+3i)z2+(2-7i)z-4+4i=0

Jeg får: z=50,892+17,956i og z=-16,892+10,044i


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. februar 2020 af Anders521

# 0

Indsæt løsningerne i ligningen. Er resultatet nul?


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. februar 2020 af AMelev

Tjek med dit CAS-værktøj.
Hvordan er du kommet frem til det (forkerte) resultat? Læg lige et billede af dine beregninger op, så vi kan prøve at finde ud af, hvor det går galt.

Og så forstår jeg ikke helt HF 2.år i kombination med A-niveau. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2020 af Soeffi

#0. Husk at i er et særligt tegn og ikke bare bogstavet i.


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2020 af Capion1

Løses som en 2.grads ligning med reelle koefficienter og reelt konstantled.
Der er to løsninger: en reel og en kompleks.


Svar #5
02. februar 2020 af Ris6506

Okay så... xD Til at starte med fulgte jeg fremgangsmetoden som er beskrevet i Jens Karstensen "Komplekse Tal". Kan i øvrigt heller ikke få bogens løsninger til at give mening, så har vedhæftet billeder af det. Har nu prøvet mig med en anden metode, hvor jeg sikkert også har gjort et eller andet forkert. Det virker også til at være et væsentligt arbejde at løse så ville sætte stor pris på det, hvis i havde en evt. lettere metode. =)

Håber udregningerne er til at forstå. 

Vedhæftet fil:IMG_2453.jpg

Svar #6
02. februar 2020 af Ris6506

.

Vedhæftet fil:IMG_2452.jpg

Svar #7
02. februar 2020 af Ris6506

.


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. februar 2020 af Soeffi

#3. Jeg glemte, at det skulle være cSolve i Ti-Nspire.

#5. Nedenunder er både cSolve og standardmetoden vist.


Brugbart svar (0)

Svar #9
02. februar 2020 af Soeffi

#8. Kvadratrod D kan også være -(6-i), men man får det samme.

Svar #10
02. februar 2020 af Ris6506

Kunne du evt. hjælpe mig med hvor det går galt i de sidste udregninger? Forstår det virkelig ikke, synes jeg følger alle regnereglerne, men ender op med det jeg startede med. 

Vedhæftet fil:Konjugering.png

Svar #11
02. februar 2020 af Ris6506

Nvm... Fandt ud af, virkelig pinlig fejl. Jeg har af en eller anden grund valgt at bruge den distributive lov for multiplikation. Men så ikke lige at der stod (+) imellem...


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. februar 2020 af AMelev

Du har lavet to fundamentale, basale (folkeskolestof) fejl, men ellers er metoden vist kørt igennem.
Se vedhæftede.


Svar #13
03. februar 2020 af Ris6506

Jep, ved ikke lige hvad der skete?? Men fandt ud af det, tak for hjælpen??

Skriv et svar til: Komplekse tal: Andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.