Matematik

Bestem h'(x)

02. februar 2020 af Ida1235 - Niveau: B-niveau

Har prøvet at løse a) men forstår ikke hvordan jeg løser b)


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2020 af Mathias7878

b) Brug kædereglen

(f(g(x)))' = f'(g(x))\cdot g'(x)

- - -

 

 


Svar #2
02. februar 2020 af Ida1235

Forstår ikke hvordan når der er kvadratroden


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. februar 2020 af Mathias7878

Hvis

f(x) = \sqrt{x}

så er

f'(x) = \frac{1}{2\sqrt{x}}

f'(g(x))

betyder egentlig blot at du nu erstatter g(x) med x, dvs

f'(g(x)) = \frac{1}{2\cdot (3x^5-x+1)}

og så mangler du jo lige at gange g'(x) på og så er du færdig. 

- - -

 

 


Skriv et svar til: Bestem h'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.