Matematik

Vektorer

03. februar 2020 af XXXX121221 - Niveau: B-niveau

Nogen som kan hjælpe med det vedhæftede bilag


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2020 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2020 af peter lind


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. februar 2020 af mathon

\small \begin{array}{lllll}a)\\&\textup{dit svar p\aa \ }\overrightarrow{AC}\textup? \end{array}


Svar #4
03. februar 2020 af XXXX121221

Jeg har ikke svar på noget. Jeg kan ikke finde ud af det og det er det eneste jeg har fået af min lære

Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2020 af peter lind

a) AC = OC-OA = (2, t) - (3, 0) =

b) Areal =½|AB·AC1| hvor AC1 er AC' tværvektor

c)AC1·v = 0 hvor v er l's retniingsvektor


Svar #6
03. februar 2020 af XXXX121221

Hvad er O

Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2020 af peter lind

O er en forkortelse af origo altså koordinatsystemets begyndelsespunkt


Svar #8
03. februar 2020 af XXXX121221

Hvordan minusser jeg (2,t) og (3,0) med hinanden

Brugbart svar (0)

Svar #9
03. februar 2020 af mathon

       \small \begin{array}{lllll}a)\\&\overrightarrow{AC}=\overrightarrow{OC}-\overrightarrow{OA}=\begin{pmatrix} 2\\t \end{pmatrix}-\begin{pmatrix} 3\\0 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} 2-3\\t-0 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -1\\t \end{pmatrix} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #10
03. februar 2020 af PeterValberg

Hvordan minusser jeg (2,t) og (3,0) med hinanden

Du "minusser" ikke, - du subtraherer :-)

\overrightarrow{AC}=\overrightarrow{OC}-\overrightarrow{OA}=\binom{2}{t}-\binom{3}{0}=\binom{2-3}{t-0}=\binom{-1}{t}

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. februar 2020 af mathon

       \small \small \begin{array}{lllll}b)\\\textup{for t = 4}&A=(3,0)\quad B=\left ( 0,5 \right )\quad C=(2,4)\\\textup{trekantsareal:}\\&T=\frac{1}{2}\cdot\left [ 3\cdot (4-5)+2\cdot (5-0)+0\cdot (0-4) \right ]=\frac{1}{2}\cdot \left [ -3+5 \right ]=1 \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #12
03. februar 2020 af mathon

korrektion:

       \small \small \small \begin{array}{lllll}b)\\\textup{for t = 4}&A=(3,0)\quad B=\left ( 0,5 \right )\quad C=(2,4)\\\textup{trekantsareal:}\\&T=\frac{1}{2}\cdot\left [ 3\cdot (4-5)+2\cdot (5-0)+0\cdot (0-4) \right ]=\frac{1}{2}\cdot \left [ -3+10 \right ]=\frac{7}{2} \end{array}


Svar #13
03. februar 2020 af XXXX121221

Mange tak


Svar #14
03. februar 2020 af XXXX121221

Hvad med opgave c

Brugbart svar (0)

Svar #15
04. februar 2020 af PeterValberg

Du har fra #10 (og #9) at vektor AC er:

\overrightrrow{AC}=\binom{-1}{t}

af parameterfremstillingen for linjen l aflæses retningsvektoren:

\overrightarrow{r_l}=\binom{2}{1}

Der gælder, at hvis skalarproduktet (prikproduktet) mellem to vektorer
er lig med nul, så er vektorerne ortogonale (vinkelrette), du skal altså
bestemme værdien for t, der opfylder dette for de to aktuelle vektorer

\overrightarrow{r_l}\cdot\overrightarrow{AC}=0

\binom{2}{1}\cdot\binom{-1}{t}=0

2\cdot(-1)+1\cdot t=0

bestem nu t 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.