Matematik

Cirklens ligning

03. februar 2020 af matematikhaha - Niveau: A-niveau

uden hjælpemidler

Vedhæftet fil: Capture.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2020 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2020 af mathon

                \small \small \begin{array}{llll}&\left (x^2-2\cdot x\cdot 2+2^2 \right )-2^2+\left ( y^2-2\cdot y\cdot 1+1^2 \right )-1^2=20\\\\&(x-2)^2+(y-1)^2=5^2\\\\& \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2020 af mathon

                \small \begin{array}{llll}\textup{tangentligning i }(x_o,y_o)\textup{:}&\left (x_o-2 \right )\cdot \left (x-2 \right )+\left (y_o-1 \right )\cdot \left (y-1 \right )=5^2\\\\\textup{tangentligning i }(5,5)\textup{:}&\left (5-2 \right )\cdot \left (x-2 \right )+\left (5-1 \right )\cdot \left (y-1 \right )=5^2\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. februar 2020 af AMelev

Standardmetode:

P ligger på cirklen?: Indsæt punktets koordinater i cirklens ligning og tjek.

Tangent i P?: Bestem centrum C (og radius) for cirklen. 
\overrightarrow{CP} er normalvektor til tangenten og P ligger på tangenten. Bestem ligningen, se FS side 13 (67).


Skriv et svar til: Cirklens ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.