Fysik

Mekanik

03. februar 2020 af Finnersejest - Niveau: B-niveau

hvor dan beregner jeg dette??

en bil med massen 1200 kg kobler ud ( slår motoren fra) hvorved bilens hastighed falder fra 72 km/t til 54 km/t over strækning på 80 meter vejen er vandret det er en god antagelse at gnidningskraften på bilen er konstant

a) Hvad er den resulterende kraft på bilen??

b)Bestem bilens tab i kinetisk energi

c)Benyt arbejdssætningen samt Newtons 2. lov til at bestemme gnidningskraften på bilens samt bilens acceleration


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2020 af peter lind

F*s = Δ½mv2


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. februar 2020 af mathon

                 \small \begin{array}{lllll}a)\\&2\cdot a\cdot \Delta s=v^2-{v_0}^2\\\\&a= \frac{v^2-{v_0}^2}{2\cdot \Delta s}\\\\&a=\frac{\left (20\; \frac{m}{s} \right )^2-\left (15^2\; \frac{m}{s} \right )^2}{2\cdot \left ( 80\; m \right )}\\\\&F_{res}=m\cdot a \end{array}


Skriv et svar til: Mekanik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.