Matematik

Hastighedsvektor

09. februar 2020 af Lei20 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan det passe, at t = 0,5 ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2020 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. februar 2020 af mathon

\small \small \small \begin{array}{llll}&\overrightarrow{v}(t)=\begin{pmatrix} 2t+3\\ 1 \end{pmatrix}\\\\a)&\overrightarrow{v}(3)=\begin{pmatrix} 9\\1 \end{pmatrix}\\\\b)&\textup{n\aa r hastighedsvektoren er parallel med linjen, er den vinkelret p\aa \ linjens normalvektor:}\\\\&\begin{pmatrix} 2t+3\\ 1 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 1\\-4 \end{pmatrix}=0\textup{ ...} \\\\\\&\textup{S\aa \ svaret}\textup{ p\aa \ dit sp\o rgsm\aa l er }\textbf{Ja}\end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2020 af Bygningsingeniør

#2

\small \small \small \begin{array}{llll}&\overrightarrow{v}(t)=\begin{pmatrix} 2t+3\\ 1 \end{pmatrix}\\\\a)&\overrightarrow{v}(3)=\begin{pmatrix} 9\\1 \end{pmatrix}\\\\b)&\textup{n\aa r hastighedsvektoren er parallel med linjen, er den vinkelret p\aa \ linjens normalvektor:}\\\\&\begin{pmatrix} 2t+3\\ 1 \end{pmatrix}\cdot \begin{pmatrix} 1\\-4 \end{pmatrix}=0\textup{ ...} \\\\\\&\textup{S\aa \ svaret}\textup{ p\aa \ dit sp\o rgsm\aa l er }\textbf{Ja}\end{array}

Kan du uddybe mere, da jeg ikke kan se hvorfor t=0.5 og hvor kommer (1  4) fra 

Mange tak på forhånd!!!


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. marts 2020 af ringstedLC

#3:

\begin{align*} (2t+3)\cdot 1+1\cdot (-4) &= 0 \\ t &=\;? \\ \binom{1}{-4}=\overrightarrow{n_l} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. marts 2020 af Bygningsingeniør

#4

#3:

\begin{align*} (2t+3)\cdot 1+1\cdot (-4) &= 0 \\ t &=\;? \\ \binom{1}{-4}=\overrightarrow{n_l} \end{align*}

Men hvordan kan det give 0.5?


Brugbart svar (0)

Svar #6
08. marts 2020 af ringstedLC

#5: Tjahh...

\begin{align*} 2t+3 &= 4 \end{align*}


Skriv et svar til: Hastighedsvektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.